Acrylnagels

Acrylnagels

Wil je mooie nagels? Een acrylnagel is dan zeer geschikt voor jou! Een acrylnagel is een kunstnagel en vergeleken met een gelnagel is deze duurzamer. Dit komt erop neer dat een acrylnagel harder is en langer mee gaat. De acrylproducten die worden gebruikt bevatten geen schadelijke stoffen.

Op de acrylnagels kun je van alles laten zetten, bijvoorbeeld French Manicure of Nail Art. Nail Art is versiering voor op de kunstnagels, bijvoorbeeld glitters, steentjes en bloemetjes. De mogelijkheden met Nail Art zijn heel divers voor zowel acrylnagels als gelnagels. Heb je zelf een leuk idee of ontwerp voor jouw nagels, bel ons dan gerust.

Behandeling voor acrylnagels

De voorbehandeling voor het zetten van acrylnagels, bestaat, net als bij gelnagels, uit het desinfecteren van de nagels en handen. Vervolgens worden de nagelriemen losgemaakt en de glans wordt verwijderd van de natuurlijke nagels.

De volgende stap voor het zetten van acrylnagels is het uitzoeken van passende tips en deze worden op de nagel geplakt. De tips worden dun en in model gevijld, zodat er geen verschil meer is te zien tussen de overgang van de tip met de natuurlijke nagel.

Het kan ook zijn dat wij gebruik maak van sjablonen, omdat die beter bij je eigen nagels passen. Na het aanbrengen van de tip of sjablonen wordt een primer aangebracht op je eigen nagel, hierdoor zal het acryl (dat in het volgende stadium op de nagels wordt aangebracht) beter hechten. Bij deze techniek wordt een vloeistof (liquid) gemengd met poeder, waarna het op de nagels wordt aangebracht. Na het uitharden van het acryl (die grof aanvoelt) wordt de nagel in model gevijld. Dan worden de nagels gepolijst en de nagelriemen verzorgd met nagelriemolie. Ten slotte worden de acrylnagels afgewerkt met een UV-kleurbeschermer of blanke nagellak.