Verzorging nagels

Verzorging Acryl- en Gelnagels

Verzorg uw acrylnagels of gelnagels goed, ga er geen extreme dingen mee doen. Bijvoorbeeld: stenen sjouwen, dingen lospeuteren met de voorkant van de nagels. Verzorg de nagelriemen, druk ze twee keer per week naar beneden met het daarvoor bestemde gereedschap (bokkenpootje), smeer de nagelriem in met nagelriemolie.

Om de acryl- of gelnagels mooi glimmend te houden en te beschermen tegen de zon of zonnebank kunt u het beste om de vier dagen een topcoat (blanke nagellak) op de nagels aan brengen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals: ammoniak, terpentijn, chloor, benzine, enz. Ga nooit met blote handen in de tuin, vijver of aquarium werken, ga bijvoorbeeld ook niet zonder handschoenen een auto poetsen.

Bij zowel korte als lange kunstnagels is het belangrijk om ook goed de achterkanten schoon te houden. Dit is namelijk een broedplaats voor bacteriën. Schoonhouden gaat het makkelijkst met een bruistablet (Steradent) of een manicure borsteltje met wat tandpasta. Zo worden ze ook direct gedesinfecteerd. Twee vliegen in één klap! Eventuele nagellak of topcoat verwijderen met remover ZONDER aceton.

Indien er toch een acryl- of gelnagel loskomt: NOOIT het product van de nagel trekken, neem dan contact op met mij. Acryl- of gelnagels dienen na drie tot vier weken behandeld te worden doordat de natuurlijke nagels groeien. Wacht u hier te lang mee dan komt het sterktepunt te ver tegen de vrije boord te liggen en kunnen de acryl- of gelnagels breken.